Tanntrekking

Må du trekke en tann?

Det kan være forskjellige årsaker til at tannlegen sier du må trekke en tann. De mest vanlige årsakene er at tannen er nedbrutt av ubehandlet karies, plager av visdomstenner med feil oppsetting, kraftig periodontitt eller dårlig bittfunksjon.

Tannlegens fremgangsmåte

Hvis en tanntrekking vurderes for deg, begynner vi med å ta et røntgenbilde for å se roten og ben rundt. Så får du bedøvelse så du ikke kjenner noe, og deretter fjernes tannen skånsomt. Opplever du smerter etter tanntrekking kan vi gi resept på smertestillende. Det kan oppstå komplikasjoner etter tanntrekking. Betennelse etter tanntrekking kan oppstå, ta kontakt med tannlegen om du opplever at blødning ikke stopper eller hevelse ikke går ned.

Trygg behandling og etterbehandling

Vi kan skrive ut resept på antibiotika for å hindre infeksjon etter tanntrekking. Noen ganger vil vi sy, og man kan da bli kalt inn til kontroll eller til time for å fjerne stinget (sutur). Når tannen er borte kan man enten la det bli et rom i tannrekken, eller man kan sette inn ny tann.

Du bør unngå veldig varm drikke og mat etter tanntrekking, vent 1-2 døgn med å pusse området rundt, skyll munnen med Klorhexidin eller Hextril.

follo_78A4336

BESTILL TIME

Bestill time